G-tafeltennis

Olympics 2018 verslag

Geestelijke beperking

Naast standaard junioren en senioren tafeltennis hebben we bij tafeltennisvereniging Twekkelerveld ook G-tafeltennis. Naar wens van u of uw begeleider kunt u mee trainen, eens in de twee weken mee doen met een wedstrijd tegen een ander team of mee spelen met een toernooi.
We zorgen altijd dat er genoeg begeleiding aanwezig is en we zijn erg gemotiveerd om iedereen een leuke tijd te bezorgen.

 

Lichamelijke beperking

Naast mensen met een geestelijke beperking is er ook zeker ruimte voor mensen met een lichamelijke beperking. De zaal en kantine zijn rolstoel vriendelijk en iedereen wil graag helpen. Zelfs met rolstoel is het geen enkel probleem.

U kunt gewoon mee trainen met de senioren of junioren competitie en ook met de wedstrijden zult u ingedeeld worden bij een standaard senior of junior team.

Special Olympic’s Nationale Spelen 2014

Beste leden ook dit jaar zijn weer 2 leden van onze g-afdeling naar de special Olympics ( Olympische spelen voor G-spelers) geweest van vrijdag 13 juni t/m zondag 15 juni.
Dit is een 2 jarig terugkerend evenement en het werd dit jaar in Heerenveen in en om het Abe Lenstra stadion gehouden.
Als sporters zijn daar namens onze vereniging heen geweest :
1. Elke Messelink
2. Richard Bongers.
En als begeleiders zijn mijn vrouw en ik mee gegaan .

We kwamen op vrijdag aan en we werden in grote tenten ( 16 personen) ingedeeld. Allemaal stapelbedden en het was dus een groot Olympisch dorp. Er hadden zich 2000 deelnemers aangemeld met 750 begeleiders. Dus het was een hele grote organisatie Er waren 8 takken van sport, o.a. korfbal , judo , zwemmen ,paardrijden en natuurlijk ook onze sport : Tafeltennis!!
De eerste avond hadden we een grandioze opening in het stadion met medewerking van diverse artiesten ( Syb van de Ploeg , Danny de Munck en Lange Frans.) Na het ontsteken van de Olympische vlam en het optreden van de artiesten hebben we met z’n allen naar de wedstrijd Spanje-Nederland gekeken . Het was natuurlijk een groot feest toen Nederland met 5-1 van Spanje had gewonnen . Het werd op meerdere grote schermen in het stadion vertoond. Natuurlijk ging iedereen na de wedstrijd met een glimlach slapen .
Na een vroeg ontbijt ( 07.00 u ) werden de gehele dag kwalificatiewedstrijden gehouden en daarbij deden Elke en Richard het uitstekend . Ze waren ingedeeld in een poule van 6 personen en ze wonnen allebei al hun poulewedstrijden en gingen dus de volgende dag door naar de finale ronde . Maar eerst werd er werd goed gegeten en daarna feest gevierd want op zaterdagavond hadden we na het diner ( uitgebreid chinees buffet) een mooi avondvullend muziek programma . Er waren veel bekende artiesten , o.a. Ronnie Tober ( breng die rozen naar Sandra) en er werd uitbundig door alle sporters mee gezongen . Maar erg laat werd het niet omdat de volgende dag er weer om 07.00 u. moest worden ontbeten en daarna dus de finaleronde gespeeld moest worden .

En deze finale ronde ( weer een poule van 6) bleek dan ook een stuk zwaarder te zijn. Het begon slecht op die zaterdagmorgen. Ze verloren allebei hun eerste 2 wedstrijden . Of het nu aan de slechte nachtrust of het vroege ontbijt lag weten we niet maar het liep voor geen meter. Of lag het misschien aan de coach??

!cid_1DB80A30C7344D549FA585843F4906DD@NBrockhuisPC

!cid_5D14F56B6F004E76A78A91488164D659@NBrockhuisPC

!cid_636CA5E3FD1F46588928428963837FF7@NBrockhuisPC

!cid_AB1E0B4B47AC414CBDA709D7813C5CA5@NBrockhuisPC

!cid_AE1008CE825C4106A70D9CEE8ABB60F1@NBrockhuisPC

!cid_AF2694B0CDC04665B250D9197888C796@NBrockhuisPC

ELKE en RICHARD met mascotte knuffelbeer.

Maar na een goed gesprek samen toonden Elke en Richard hun winnaars mentaliteit en wonnen daarna hun volgende 3 wedstrijden . Hierdoor werden ze allebei toch nog 2e in hun poule en moesten dus de kruisfinale ( ½ finale ) spelen . Hierin won Richard maar Elke verloor jammer genoeg. Dus Richard ging om de 1e of 2e plaats spelen en Elke om de 3e of 4e plaats.
Richard verloor helaas in 4 sets en behaalde hierdoor een hele mooie 2e plaats ( zilveren medaille ) maar Elke won haar partij na een spannende strijd in 5 sets en werd dus derde in haar klasse. ( bronzen medaille )
Na een hele mooie prijsuitreiking gingen ze allemaal douchen en weer naar ons tentenkamp om de overwinning te vieren . Helaas ( voor de coach en zijn vrouw) was het een alcoholvrij weekend dus er was geen bier of wijn maar met een glas cola en het zingen van overwinningsliederen hebben we het toch wel samen heel leuk gevierd.

Daarna hebben we al onze spullen maar weer ingepakt en zijn toen rustig naar Enschede gereden. We hebben onze medaille overwinningen nog gevierd met een lekker hapje eten bij Mc. Donalds en waren om 20.00 u weer erg moe maar heel blij weer thuis. Het was een schitterend weekend en we kunnen trots zijn op onze deelnemers :
Richard en Elke .
Ze hebben de naam van onze vereniging heel goed laten zien : Elke en Richard van harte gefeliciteerd en over 2 jaar in Nijmegen weer.
Groet’n Tineke en Norbert

 

Contactpersoon:
Norbert Brockhuis
053-4781471
nobro@home.nl